Jídlo, recepty a vaření
BRITA záclona s olůvkem

Přemýšlíte o tom jestli má mít hotelová kuchyň záclony?

Několik praktických rad, jak vybrat kvalitní vybavení pro váš hotel bez kterého se zkrátka neobejdete. Aneb proč pořizovat vybavení určené k hotelovým účelům.

Jaký je rozdíl mezi běžným vybavením do domácnosti a vybavením do hotelu?

Pokud vlastníte hotel nebo penzion, nebo se teprve chystáte rozjet podnikání v této oblasti, určitě vás bude zajímat, jaké vybavení, bez kterého se neobejdete, pořídit pro vaše hosty. Vybrala jsem tři položky, které jsou specifické svými vlastnostmi, a proto je dobré se zamyslet nad pořízením těchto věcí do vašeho hotelu.

Osušky a ručníky

Klasické ručníky, osušky, nebo například župany, které běžně používáme doma, mohou být vyrobeny z všemožných materiálů. Nicméně ne vždy by tyto materiály snesly častou údržbu, tak jako právě ty, které jsou vyrobeny pro tyto účely. Nejčastěji používané a nejvíc žádané ručníky a osušky jsou právě ty z froté materiálu, který bývá v mnohem vyšší gramáži, a právě proto snese častější praní a celkovou údržbu.

Hotelové záclony

I tady je to podobné, protože závěsy, které máme doma opět můžeme vytvořit z nespočtu materiálů a přizpůsobit je vlastním požadavkům. Záclony do hotelu oproti tomu mají vlastní specifika, jimiž jsou:

Blackout

Takzvané blackoutové závěsy jsou takové, které nepropouští buď vůbec světlo, nebo jen částečně. Je to hlavně z toho důvodu, kdy hosté přijíždějí do hotelu pozdě v noci a druhý den nechtějí být rušeni, aby se dobře vyspali.

Nehořlavé záclony

Pro větší bezpečnost vašich hostů je určitě dobré zvolit záclony do hotelu v nehořlavé úpravě. Tyto se používají hlavně tam, kde bývá ubytováno více než sto lidí najednou, nebo v různých konferenčních místnostech a podobně.

Hotelové povlečení

Zatímco doma máme mnohdy krásné ložní soupravy z nejrůznějších na dotek velmi příjemných materiálů, jako je například satén, nebo mikro plyš, takové povlečení by v hotelu bohužel neobstálo. Opět se zde musí počítat s každodenním praním, a proto při výběru hotelového povlečení musí být kladen velký důraz na údržbu. Takové ložní soupravy mívají také vyšší gramáž použitého materiálu než klasické povlečení. Jsou zde ale také použity další úpravy, které zaručí, že vám povlečení dlouho vydří jako nové, i když se velmi často pere. Častým doplňkem jsou zde také chrániče na matrace, které zamezí znečištění matrací a prodlouží tak jejich životnost.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 70 Kč
Zobrazit formulář pro nákup