Jídlo, recepty a vaření
DeLonghi EcoDecalk odvápňovač 500 ml

Co pro vás znamená rozdíl mezi chutí kávy z kávovaru a rozpustnou klasikou?

Všichni milovníci kávy potvrdí, že zalít si narychlo v hrnku rozpustnou kávu je východiskem z nouze a rozhodně to jejich chuťové buňky neuspokojí tolik, jako pečlivě a profesionálně připravená káva z kávovaru. Ještě navíc, pokud k její přípravě stačí nenáročný stisk jediného tlačítka.

Máte doma automatický kávovar?

Většina kávovarů a espressovačů má předem definovaný tlak a přesný postup pro přípravu konkrétního druhu kávy. Připravit si tak můžete, jak silné espresso, tak mléčné cappuccino nebo oblíbené lungo i sami doma aniž byste přesně věděli, jak na to. To je obrovská přednost automatických přístrojů na přípravu kávy. Jejich další vlastností je poměrně vysoká cena, která většinu běžných domácností od jejich pořízení odradí. Když už přece jen na automatický kávovar našetříte, přibudou vám starosti s jeho údržbou a případně opravami, které vytáhnou z vaší kapsy další finanční prostředky.

Jak na to, aby vás jeho opravy nestály více než jeho pořízení?

Dopřejte mu odpovídající péči. Jejím základem je především pravidelné odvápňování, tedy odstraňování vodního kamene. K tomu dopřejte vašemu miláčkovi profesionální čisticí a odvápňovací prostředky, které jsou šetrné k životnímu prostředí a zároveň pomohou prodloužit životnost vašeho kávovaru. Například odvápňovač DeLonghi EcoDecalk, který můžete použít k odstraňování vodního kamene nejen v kávovarech značky DeLonghi, ale i celé řadě dalších, je vyroben výhradně z biologicky odbouratelných surovin. Nemusíte se tedy obávat, že byste jeho používáním ničili životní prostředí.

Nezapomínejte na výměnu filtru

Chcete-li usazování vodního kamene předejít, měňte ve svém kávovaru pravidelně vodní filtr. Ten slouží nejen k odstranění vodního kamene, ale zatočí také s chlorovou pachutí a celou řadou dalších nežádoucích příměsí, jako například těžkými kovy nebo pesticidy.

Spojte si požitek kávy s alespoň krátkou chvilkou odpočinku

Věnujete-li již čas údržbě vašeho kávovaru a přípravě kvalitní kávy, nezapomeňte si ji také opravdu vychutnat. Vyhraďte si na ni alespoň minimální čas a opravdu si v jeho průběhu odpočiňte. Takový malý kávový rituál dokáže zpříjemnit každý všední den a urychlit i tu jeho méně příjemnou pracovní část.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 70 Kč
Zobrazit formulář pro nákup